re15 Superb & diger  12mm pinfire revolver. Jeg har hatt denne i egen samling pinfirevåpen. Jeg har aldri sett noen som ligner denne i form på skjeftet. Jeg har ikke sett mange som har en finere syreetset tønne heller.

Den har assembly nummer 15 på de fleste delene. Under skjeftet har den stemplet F.E. med krone. Jeg tipper dette er produsenten. På pipen er det en kronet V. Men dette er ikke det kjente London testmerket. Denne er heller ikke stemplet med noen Liege stempler. Så jeg heller til at denne er tysk. Sannsynligvis fra Sollingen hvor de hadde en liten og variert produksjon revolvere gående

Denne er i meget fin stand. Originalgravert og syreetset. Den har den litt udde sammensetningen med en pipe som er blank på en gravert ramme. Dette har jeg sett dette flere ganger på andre europeiske pinfire revolvere. Og det passer perfekt, så da skal det være slik. Lett blad-gravert ramme. Helt urørt gravering som er så skarp at du kan fortsatt kjenne at metallet har reist seg. Tønnen er et kapittel for seg. En helt urørt og skarp syreetset tønne med jaktmotiv. Nær perfekt stand. Løpet er helt supert. Ser nesten uskutt ut innvendig og står i stil med resten av revolveren. Meget fine skjefter ned uslitt nettskjæring. Det høyre har sprukket en gang og blitt limt. Perfekt mekanisk stand. Det er en diger revolver på over 30 cm. Jeg har samlet pinfirevåpen i nesten 20 år nå og dette er den eneste jeg har sett med slik form på skjeftet. En av de bedre jeg har hatt og et nydelig gammelt jern. (jeg skal handle inn noen dyre japanske sverd så da må det tynnes litt i egen samling) Denne kostet 1000 dollar + frakt til Norge den gangen jeg kjøpte den. så man vil ikke få tak i en tilsvarende for samme pris ute nå. 9.750,-