sw547 S&W model 3 first model single action revolver. Også kjent som «1`st Model American». Smith & Wesson kalte disse for model 3 etter rammestørrelsen. Mens i ettertid er de blit kalt American etter kallenavnet på patronen som ble brukt. Disse første modellene er det ikke så mange av. Det ble laget ca.8000 mellom 1870 og 1872. Dette var den første «topbreak» revolveren til S&W. Fabrikken lå tre år før Colt`s Single Action Army med en avansert patronrevolver med sentertenning. Det sies at Bill Cody og Wyat Earp hadde slike.

Forskjellen på første og den mer vanlige andre modellen ligger i en tykkere avtrekker pinne og en buet forsterkning på rammen. Hanen på andre modellen har et låsehakk for å holde løpet bedre på plass. Mens hanen på første modellen er flat ved stiften.

Denne har vært ute å reist. Den har vært i England en gang etter 1904 og fått engelske teststempler. Den kan jo godt ha kommet dit før og så blitt testet senere. Men noen av stemplene kom ikke før 1904.

Denne er i veldig hyggelig stand. En av de fineste jeg har hatt av  American modellene. Urørt og upusset med mye original blånering i gjen på ramme og pipe. Helt originale skjefter med litt tørkekrymping. Skarp fin skrift og stempling. Bra løp. Skarp rifling med noen små pittringsflekker. Ganske blankt. Nummerlik. Eller assembly-nummerlik som det blir på denne modellen. Bra mekanisk stand. Tønnelåsingen kunne kanskje vært ørlitt bedre. Sjeldent å se første mod american. Og den fineste jeg kan huske å ha hatt. 31.500,-