#3130 S&W New model 3 ble laget fra 1878 til 1898. Ca 36,800 ble det laget. Standard kaliber var 44 russian, men denne er laget i et utall kalibre. Bortsett fra den ikoniske Schofield revolveren er New model 3 den mest spennende S&W revolveren fra et historisk perspektiv.

Jessie James ble skutt av en slik. Calamitty Jane hadde èn og listen fortsetter. Argentina, Australia,Japan, England, Spania, Cuba for å nevne noen land som kjøpte disse.

De gikk i misnt fem individuelle rekker med serienumre om man regner med rifle versjonen.

Dette er en standard 44 russian med 6½ tommer løp i superb stand. Ramme og løp har blånering nær 100% intakt. Tønnen har dyp, fin blånering i utfresingene og urort brun alderspatina på resten. Originale skjefter nesten uten slitasje. Fin flammeherding på hane og avtrekkerbøyle. Nummerlig på ramme, løp, latch og tønne som det skal være. Urørt løpsadresse. Bra løp innvendig. Blankt med skarp rifling. Noen få prikker av pittring bakerst. Tight makanisk stand. Som ny. En av de beste jeg har sett i Norge og den beste av disse jeg har hatt for salg på veldig lenge. Denne fikk jeg til en bra pris ute så det er en bra deal i forhold til hva en tilsvarende koster i USA nå. 32.000,-