#SW102 Smith & Wesson First model – 1st issue laget fra 1857-60 i 11,671 eksemplarer. Første patron revolver i USA med suksess. Laget i 6 variasjoner. Dette er 6 variasjonen.

Denne er fra egen samling. Den har et par mangler. Hanen på førstemodellen var todelt. Denne har mistet øverste del og fått den erstattet med et par ører i messing. Den mangler låsefjæra og utstøterstangen under løpet. Jeg har hatt denne veldig lenge fordi den er så fin med mye sølv og elfenbensskjefter. Jeg tenkte jeg skulle finne en skikkelig dårlig en jeg kunne slakte og ta deler fra for å få en skikkelig fin revolver. Men årene går og den har bare blitt liggende i skuffen.

Godt med original forsølving igjen på denne. Løpet er noe pusset med litt avrundete kanter. Fin skrift på toppen. Meget fine skjefter i elfenben.  Fungerer ikke helt mekanisk. Returfjær på avtrekker og tønnelåsfjær på toppen mangler.

En av de første 11+ tusen av de oppunder to millioner Smith & Wesson revolverne som ble laget på 1800 tallet! Ikke ofte jeg har slike da de er blitt veldig dyre. Så det er bare fordi jeg rydder i egen samlig at denne er tilgjengelig. God mulighet til å få en for godt under halv pris av normalen. 4.990,-