#3009 Smith & Wesson 38 cal 2nd model «lemonsqueezer» 3½tommer m original eske.. Andre modellen ble laget fra 1887 til 1890. Det ble laget 37 350 stykker. 100 av disse gikk til US goverment.  Man må vite hva man gjør når man kjøper disse da mange ble laget i 1890. Denne er garantert lisensfri i Norge.

De blånerte Smith & Wesson revolverne er meget ettertraktede og har steget veldig i pris de siste ti årene. Det er ikke ofte jeg klarer å få kloa i fine eksemplarer som denne.

Original eske til en revolver  med perlemorskjefter. Men til en av de senere med gullmedaljong innlagt i skjeftet. Det kan man se på den lappen fabrikken limte inn i bunnen av esken.

Meget bra og upusset stand på revolveren. Metallet har en blanding av dyp original blå og brun alderspatina. Blånering har en tendens til å bli dyp sjokoladebrun med alderen. Noe flammeherding på avtrekker. Originale skjefter i perlemor. Det høyre har en limt sprekk tvers over. Perlemorskjefter var dyrere enn elfenben da de ble laget. Fin skrift på løpet. Lett slitt noen steder. Meget bra innvendig. Blankt med kun antydning til småpittring. God rifling. Helt super mekanisk. Samlerstand. Og ikke ofte jeg har en så fin blånert «lemonsqueezer» inne.  14.650,-