#3316 Smith & Wesson 38 cal 2nd model «lemonsqueezer» 3½ tommer. Andre modellen ble laget fra 1887 til 1890. Det ble laget 37 350 stykker. 100 av disse gikk til US goverment.  Man må vite hva man gjør når man kjøper disse da mange ble laget i 1890. Denne er garantert lisensfri i Norge.

Smith & Wesson revolverne er meget ettertraktede og har steget veldig i pris de siste ti årene. Det er ikke ofte jeg klarer å få kloa i nogenlunde fine eksemplarer som denne.

Meget bra og upusset stand på revolveren. Original nikkel. Noen ytterst få gjennomslag bak rekylskjoldet. Nikkelen har noen områder med litt farge-endring. Mulig det er brukt en olje med litt rustløsende syre i?  Noe flammeherding på avtrekker. Sjelden nikket avtrekkerbøyle. Originale skjefter i perlemor. Perlemor var dyrere enn elfenben den gangen, da de er mye vanskeligere å produsere. Det høyre har en liten avskalling på toppen og den sedvanlige biten som mangler under ved pinnen. Fin skrift på løpet.  Meget bra innvendig. Blankt med skarp rifling. Nesten mint! Som ny mekanisk. Om noe; litt seig olje på ejektoren som bør renses. Og ikke ofte jeg har en såpas fin «lemonsqueezer» inne. 10.850