#1598 Smith & Wesson 32 centerfire single action med 3 tommers løp.  Disse ble laget i 97.574 eksemplarer fra 1878 til 1892. For spesielt interesserte kan det nevnes at det er tre variasjoner på disse.  Den første og andre versjonen er uten synlig strammeskrue.  Den tredje versjonen fikk en synlig strammeskrue til hovedfjæra.

Denne kommer fra egen samlig. En av de få med virkelig fin eske. Esken er merket med samme serienummer som revolveren. Det er vanskelig å si om det er autentisk da det var skrevet med blyant. Denne har også 2 numreringer + rester av pris tror jeg. Vanskelig å si hvilket nummer som er originalt. Det kan godt være begge. Og at den ble merket om hos forhandleren. Jeg har sett mange variasjoner.

Revolveren er i samlerstand. Helt urørt og upusset. Nikkelen er 98% intakt. Man må lete om man skal finne noen prikker eller gjennomslag. Alle skruer og pinner er fine. Bra flammeherding på hanen. Skjeftene er i perfekt stand. Tidlig type og som nye. Meget bra løp. Blankt med skarp rifling. Kun noen få flekker innvendig. Tight som ny mekanisk. 11.400,-