#2917 Sveitsisk  Shuetzen target rifle m snellert. Jeg kan ikke så mye om disse vakre riflene laget i Sveits og Tyskland. Vakre og elegante rifler beregnet for målskyting. Jeg har tatt inn noen nå bare fordi jeg hadde lyst til å lære mer om dem.

Denne er merket med Schenke fra Bern. Serienr 140. Laget ca 1870 tipper jeg. Massiv og tung med støttekloss. Høy kvalitet og vakkert utført. Nydelig treverk. Mange detaljer er merket med nr 140. Løpet er merket med 154. Løpet har også noe som ser ut som et slags bajonettfeste uten at jeg forstår hva det er til. Denne har også en ladestokk som er tykkere enn løpsdiameteren? Jeg tror  at den er relinet til et mindre kaliber eller så byttet gammel eier om løpet. Det kan tenkes da løpet har et annet serienr enn resten. Løpet er ca 10mm i munningen. Blankt hele veien ned. Kun små spor av pittring. God rifling.  Fungerer perfekt mekanisk. Snellerten er som den skal. 14.500,-