3250 Smith & Wesson 45 cal Schofield er vel den feteste S&Wn som finnes. Det ble laget under 9000 av disse i to utgaver mellom 1876 og 1877. De fleste gikk til US Cavalry. Dette er andre modellen som det ble laget 5.934 av.

Her er en rimelig èn i sliten stand. Avkortet, pusset og reblånert. Mange av disse ble avkortet etter at de ble solgt ut fra forsvaret. Så også med denne. Fint US merke viser at denne gikk til en herre som pyntet den opp med elfenbenskjefter senere. Han fikk løpet kortet ned til en mer brukbar lengde. Skjeftene er litt slitt med fin alderspatina. Løpet er bra innvendig. Blankt og rifling med skarpe kanter. Jeg har brukt oppunder 5.000,- på børsemaker for å fikse denne. Det var div galt med ejektor og den manglet låseknasten til tønna. Den fungerer nå mekanisk. Men den er ikke sterk. Det går rundt men tønnelåsingen kunne vært bedre og det er litt knirkete.  Så ikke noe å klikke mye med. Men det er the «Real Deal»

En Schofield i grei nok stand koster nå rundt 40. Fort oppunder 100 tusen for en veldig fin. Denne kan jeg selge  for 25.750. Sannsynligvis den billigste man kan skaffe en ekte Schofield for nå.