tk01 Smith & Wesson 45 cal Schofield er vel den feteste S&Wn som finnes. Det ble laget under 6000 av disse i to utgaver mellom 1876 og 1877. De fleste gikk til US Cavalry. Dette er  første modellen som det ble laget 3.035 av.

Her er en med originalt hylster. Både hylster og revolver er i meget fin urørt stand. Original blånering 50% intakt. Veldig fin dyp og speilende blå på rammen. Rammen er aldri pusset eller dratt over så man ser de fine bølgene i blåneringen som er strukturen i metallet. Pent!.  All skrift er skarp og klar. Skjeftene er det eneste på denne som er noe slitt og lett pusset. Rester av to flagg i kryss på det høyre uten at jeg har funnet ut av hva det symboliserer. Løpet er 9,5 av 10. nesten som nytt. Sylskarp rifling og ganske blankt. Kun ørsmå lagringsprikker her og der. Bra mekanisk stand. Kanskje ørlitt bevegelse i tønnen om man skal være pirkete.

Hylsteret er originalt type 1881 til Colt SAA og S&W Schofield. Det har 2 hull i klaffen så den passet til begge typer revolvere.  Merket som vanlig og med M:A:S:S innvendig for Massachusetts?

Dette er en 6-8 tusen dollars revolver i Usa og slike hylstere kan gå for oppunder tusen dollar. Så det er bare å regne på kursen og se hvor langt man kommer. Denne selges fra et dødsbo i Norge og til en pris som er uslåelig om man skal importere fra USA i disse tider. 56.000,-