3250 Smith & Wesson 45 cal Schofield er vel den feteste S&Wn som finnes. Det ble laget under 9000 av disse i to utgaver mellom 1876 og 1877. De fleste gikk til US Cavalry. Dette er andre modellen som det ble laget 5.934 av.

Her er en rimelig i sliten stand. Avkortet, pusset og reblånert. Mange av disse ble avkortet etter at de ble solgt ut fra forsvaret. Så også med denne. Fint US merke viser at denne gikk til en herre som pyntet den opp med elfenbenskjefter. Han fikk løpet kortet ned til en mer brukbar lengde. Skjeftene er litt slitt med fin alderspatina. Løpet er bra innvendig. Blankt og rifling med skarpe kanter. Fungerer ikke helt mekanisk. Tønnen går ikke rundt som den skal og det skal være en låseknast bak ved åpningshendelen. Den skal holde tønnen på plass, men mangler. Det gjør at tønnen sklir for langt bakover når man brekker løpet ned for lading.

En Schofield i grei stand koster nå rundt 40. Fort oppunder 100 tusen for en veldig fin. Denne kan jeg selge «as is» for 22.000  før den går til en børsemaker. Sannsynligvis den billigste man kan skaffe og vel verdt å fikse.