sw113 Smith & wesson model 1 1\2 second issue 32 rimfire. I begynnelsen kunne S&W bare lage patroner i 22 caliber.  Selv en  liten 22 cal fettet blykule, var lite fristende i disse «pre antibiotika» tider. Men under borgerkrigen kom de opp med en litt grovere  revolver i kaliber 32. Den ble kalt no 2.  Etter krigen ble det behov for en litt mindre versjon mer tilpasset det sivile markedet. De hadde jo model nummer 1 og model nummer 2. Så da kom de på den «geniale» ideen om å kalle disse for model 1½. Sikkert logisk den gangen, men  tungvint for oss samlere etterpå!

Mod 1½ ble laget i 2 utgaver. Førsteutgaven ble det laget ca 26,300 av mellom 1865 og 1868

Dette er den fineste 1½ fra min egen samling. Jeg hadde 2 stykker og det tok lang tid før jeg klare å bestemme meg for hvem jeg skulle beholde. Denne er den fineste, men den andre har tidling serienummer og en liten variasjon på patentdatoene så jeg beholder den.

Denne er i superb samlerstand. Som vanlig med blånerte våpen klarte jeg ikke å få frem hvor fin den er på bildene. 95% intakt of dyp blå på ramme og tønne. Original blå på løpet, men der er den litt mattere. Helt urørt og upusset selvsagt. Noen få gjennomslag. Et par  små felt med pittring på tønnen. Vakre skjefter i originalstand. Perfekt mekanisk stand. Flammeherding bak på hane. Som en babyutgave av «Old Mod Army er denne modellen et must for enhver S&W samler og skal du ha en bedre må du lete på de store og dyre auksjonshusene.  9.990,-