rs01 Rogers & Spencer var den siste av de store borgerkrigsrevolverne. Det ble levert ca 6000 av dem til US Ordnance Departement. men disse komm akkurat i det krigen sluttet så ingen av dem fikk aktiv tjeneste. Derfor finnes mange av disse kvalitetsrevolverne fortsatt i veldig fin stand. Det er blitt et ettertraktet samlerobjekt og prisene har steget jevnt og trutt de siste 15 årene.

Her er første gangen jeg har en Rogers & Spencer conversion. Denne er har originaltønnen som er gjort om til 45long C0lt. Denne konverteringen er gjort den gangen revolveren var i bruk. Vel- det ser ut som om denne ble konvertert engang utpå 1870 tallet og så ikke brukt i det hele tatt.

Denne er i meget bra stand! Den ser nesten uskutt ut. Perfekt dyp original blånering som er mye finere enn jeg klarte å få frem på bildene. Alle stempler og kanter er skarpe og klare. Meget fine skjefter med et uslitt inspektørmerke. Høyre skjefte har en liten sprekk og en reparasjon på bakre hjørne. Det er vel det eneste minus jeg kan finne på denne. Pipen har ca 50% blånering intakt. Løpet er mint innvendig. Speilblankt med skarp rifling. Nummerlik. Som ny mekanisk. Crisp og tight! 26.750,- PÅ HOLD