#2657 Klassisk Otomansk rytterpistol  fra sent 1700 tall. Rikt dekorert  rytterpistol på nesten 46cm.  Otomanerne kjøpte ofte europeiske våpen eller bare låser som de så gjerne dekorerte selv. Denne her er laget ferdig og så solgt og senere dekorert med arabiske skrifttegn tror jeg.. (Om delene er laget for eksport eller erobret kan vi bare spekulere om(.

Denne er i fin stand. Meget pen pipe med metalinnlegg. Lett pusset overflate blandet med alderspatina . Løpet ser bra ut innvendig. Ca 17mm i munningen. Avtrekkerbøylen har fine detaljer.  Treverket er rikt dekorert. Lett pusset og med spor av en reparasjon på fortreet. Noen steder ser det ut til at dekoren er oppfrisket litt. Kolbekappen er mer fransk enn otomansk . Skruen på tangen er nyere. ladestokken er også åpenbart en erstatning. Fungerer forsåvidt mekanisk, men den er veldig hard å spenne. Nesten så den bør tas fra hverandre for å se om det er en kant på hanehakk etc. Burde være enkelt.

En nordeuropeisk rytterpistol koster fort 15 tusen og de dansk/norske fra samme periode fort 30+.  Så de otomanske er en fin sjanse for å få en litt rimeligere av de digre flintlåspistolene  6.250,-