Om Antikke Våpen

 

DET ER per 23. Desember 70+ stk ANTIKKE JERN DER UTE PÅ VEG HIT

Den nye våpenforskriften med krav om importlisens på «ikke kontrollpliktige våpen» gjør det nær umulig å få inn svartkruttvåpen. Det gjør det i praksis også helt umulig for alle å kjøpe noe på auksjonshus eller messer i utlandet.

§10-1 punkt 4 er i høy grad uforholdsmessig. Den ble også sneket inn uten om høringen. Jeg oppfordrer alle til å protestere mot denne paragrafen i forskriften

Jeg driver dette firmaet bare fordi jeg synes det er gøy ved siden av vanlig jobb som brannmann. Jeg har derfor lave kostnader og forsøker å få tak i våpen det går å selge til en fornuftig pris. HUSK: Ofte legger jeg bare ut de fineste her. Jeg har mye mer på lageret 😉 Om det er noe du ser etter spør!

Sammenlign mer enn gjerne med andre.  Mitt mål er at samtlige som handler fra meg skal være 100% fornøyde! Har jeg oversett noe vesentlig eller beskrevet våpnet feil får du pengene igjen! Kos dere 😉

SVARTKRUTT SKYTING: Jeg skyter noe selv, men er ikke noen ekspert. Mange av våpnene på antikkevåpen.no vil fint egne seg for de som driver svartkruttskyting.  Men husk: dette er 150+- år gamle våpen! Så om du velger å fyre av er det på eget ansvar.

AMMUNISJON: Jeg har IKKE noe ammunisjon. Jeg får ofte spørsmål om ammunisjon. Om hvor man lett kan få tak i osv. Ofte når det blir mye spørsmål om ammunisjon forstår man bare at den som spør ikke har papirer. De som har papirene i orden vet de de trenger å vite om ammokjøp og hjemmelading med svartkrutt. Loven er klar: Svartkruttvåpen fra før 1890 er fritt å erverve. Samme med ladeutstyr og hylser.  Svartkrutt og ladet ammunisjon MÅ du ha papirer for å skaffe og jeg hjelper IKKE til med å skaffe det.

VILKÅR: Jeg sender etter at penger er på konto. Jeg kan sende i oppkrav til gode kunder. Har du ikke handlet hos meg før må du forskuddsbetale oppkravsgebyret. Jeg sender med sporbar og forsikret (10.000nok) norgespakke

MEN: Om du vil ha det sendt i posten er det på egen risiko. Jeg sender hundrevis av pakker i året og har ikke mistet en pakke på over 10 år så risken for at noe blir borte er nær null.

Jeg sender etter postens satser pr 11.01.2020: 190 for porto + 20 for emballasje= 210,-  Lengdetillegg for pakker lengre enn 120cm er for tiden 140,-

100% GARANTI: er du ikke fornøyd med det du kjøpte eller det ikke sto til beskrivelsen får du refundert alt (minus porto) når jeg får varen tilbake i den stand det ble sendt. Dette er stort sett 125+ år gamle antikviteter så om du «klikker» med våpnet og noe ryker har du kjøpt det!

Ellers er jeg kjent som veldig fleksibel og fair å deale med. Min integritet som selger og det å ha fornøyde kunder er mer verdt for meg enn å tjene penger.

OBS Våpen lagres ikke på min hjemmeadresse. Jeg leier et hvelv 😉

 

 

Tilbakemelding fra kunder:

Mars 2022

Jeg arvet en stor våpensamling etter min far som jeg ønsket å selge. Jeg kom i kontakt med Pål via en venn av min far innen våpensamlermiljøet, og han beskrev Pål som en pålitelig, ærlig og kunnskapsrik mann. Dette viste seg å være en helt korrekt beskrivelse – Pål har vært profesjonell, kompetanserik, utrolig behjelpelig gjennom hele prosessen – og ikke minst engasjert og full av energi stilt overfor en stor oppgave. Han har vært serviceinnstilt utover det man kan forvente seg, har inngitt tillit og utvist integritet. Jeg kan anbefale Pål på det sterkeste.

Mvh Gry Evjevollen

April 2021

Jeg gjorde litt research før jeg skulle kjøpe mitt første antikke våpen utenfor egen bekjentskapskrets og fikk raskt et inntrykk av at Antikkevapen.no var en seriøs part å forholde seg til.
Dette er viktig når det handler om svært gamle og kostbare gjenstander som det er vanskelige å vurdere tilstand og verdi på.
Jeg opplevde også beskrivelsene av gjenstandene som nøye og prisene som fornuftige, sammenlignet med mye annet jeg så på nettet.
Etter nå å ha handlet med deg Pål, har dette inntrykket bare blitt forsterket! Du har åpenbart både kompetanse og integritet! Handelen gikk raskt og smertefritt, gjenstanden var som beskrevet og dialogen med deg var god. Da jeg senere fikk problemer med en ca 140 år gammel fjær, tok du deg attpåtil tid til å svare på spørsmål og hjelpe etter beste evne – langt ut over det man må kunne forvente av en selger.
Jeg vil derfor ikke nøle med å handle fra deg igjen eller henvise bekjente til deg. Mvh
Marcus Runesson

 

November 2020

Vi engasjerte Pål til å selge deler av en relativt stor familiesamling med ulike våpen og sabler. Det har utelukkende vært en veldig positiv opplevelse og Pål har vist både stor kunnskap om samlingen og ikke minst et stor engasjement for hele prosessen. Vi fikk hjelp av han til å restaurere flere av samlingens våpen og også datert alder på deler av det som var ukjent. Meget serviceinnstilt og profesjonelt gjennomført hele veien. Vi oppnådde også gode priser for samlingen og over det som var estimert når vi gikk i gang. Kan anbefale Pål på det varmeste.

Mvh Nils Sejersted, Byråleder

 

Oktober 2020:Rapiren alene var verdt prisen. Den og det ene sverdet blir stilt ut sammen med en en fantastisk kopi av en femtenhundretalls ridderhjelm. Knivene ble revet bort av venner som ville ha de. Dette var et kjøp som gjorde alle glade her😁👍

Frode Bukten

September 2020:  2 av dem jeg kjøpte av deg tidligere havnet i «kommer ikke til å bli skutt med» i vetrineskap veggen til utstilling, pga dem var altfor fin til å bli skutt med. Tør å påstå etter pris og tilstandene det er noen av de beste kjøpene jeg har gjort så langt. Er foresten utrolig fornøyd med alle dem jeg har kjøpt av deg, samt er utrolig godt fornøyd med kundebehandling du har gitt så av meg får du 10av10 mulige på begge deler. Takker så mye for svar så håper jeg du får en fin dag videre.

Mvh Jan Torgeir

Juli 2019:  I forbindelse med salg av antikke våpen, hadde vi et hyggelig og tillitsfullt møte med Pål som hadde imponerende kunnskap. Han informerte om at dersom han hadde feilvurdert, så ville han gi beskjed om dette og refundere. Hvilke andre gjør det samme når en handel først er gjort? Jo da, det ble refundert en del kroner for noe som var mere verdt enn opprinnelig antatt. Jeg kan på det beste anbefale Pål med sin kunnskap og ærlighet.

– Mette Ryan, Bærum

April 2019:

Pål, du fortjener all mulig respekt for din ærlige og redelige handlemåte.

Jeg følger med på nettsiden din. Du hører fra meg neste gang jeg ser noe jeg liker!

Kyrre Østbø

 

September 2018

Hello Paul;
I want you to know how much I appreciate your last e-mail. You are the only buyer out of almost 100 to respond with anything more than a simple acknowledgement of receipt.
Your a gentleman in the arms fraternity.

Feel free to use this e-mail any way you would like. I will be honored to be your reference.
Sincerely,
Bob Groenland SWCA-member

 

Januar 2018

Antikkevåpen.no en seriøs og kunnskapsrik aktør i ett marked der det er skuffende mye lureri. Etter flere gode handler føler jeg en trygghet i å kjøpe fra antikkevåpen.no fremfor ukjente via f.eks finn.no. Alt jeg har kjøpt har vært raskt levert og i en tilstand helt som beskrevet. Kan trygt anbefales!
Mvh Steinar Aa.

Desember 2017

Jeg og flere andre venner og medlemmer i svartkrutt gruppa jeg er medlem av har nå i flere år kjøpt flere antikke våpen og av Pål/Antikke våpen. Og både kvalitet og ekspertise er bare super, Han er en kunnskapsrik og nøye selger som er vel så opptatt av at kunden er fornøyd med kjøpet, som og selge. Jeg har bare godt å si om både kvalitet og service jeg og de jeg kjenner/klubb kolleger har vært veldig fornøyd med våre kjøp og service vi har fått. Anbefaler Antikke våpen for alle som skal handle,her er det er fair pris,og veldig kunnskapsrik selger som gir en god og ærlig vurdering av våpenet. Anbefales på det sterkeste. Jim Rune Reiten.

Juni 2017

Eg lika å handle med deg. Har handla med enkelte av dei store kjente i USA, og blitt skuffa. Eg føler meg helt trygg når eg kjøper av deg. Flott rifle med et artig patent. Veit ikkje helt kva den er verdt, men når eg ser på samme merke i USA så er 11 laken under halv pris på andre liknande våpen. Takk for handelen.

Olav Berqvam

Oktober 2016
Hei Pål
I samband med at barndomshjemmet skulle tømmes og fars gamle våpensamling måtte bort, så falt valget på deg og din hjemmeside. Helt tilfeldig, men det er jeg glad for i dag. For en som har vokst opp med våpen rundt seg, er det er moro å møte folk som har så mye kunnskap om våpen og tilbehør. Du hadde tid til å se på hele samlingen midt oppi husbygging og vi ble enig om pris. I ettertid har det vist seg at noen av delene du fikk, hadde en større verdi enn det som først viste seg. Da viser ditt ærlige vesen seg. Du sender meg en mail og sier du vil dele litt av overskuddet. Hvem i all verden gjør sånt i dag? Det sier noe om at du er laget av hel ved og er en ærlig sjel å handle med.
Mvh Anne Marit Lunestad

21.10.16

Re: 1657 tidlig fransk sideligger:
Tusen takk for et utrolig flott våpen. Kommer garantert til å handle flere 
ganger med deg.
Mvh Frank Stavem. 
21.10.16
Hei Pål,
Tusen takk for hjelpen til å identifisere og taksere våpnene som jeg arvet. Jeg fikk inntrykk av at du kjenner markedet for antikke våpen godt og har god oversikt over hva som blir solgt både i Norge og utlandet. Du fremsto som dyktig og ikke mist ærlig og jeg satt stor pris på samarbeidet.
Mvh,
Ingar Lamer
 29 september 2016:    Hei Pål,
En stor takk for en fin velkomst og svært interessant og morsom orientering om de 4 antikke våpnene jeg hadde med meg. Våpnene er i dårlig forfatning og krever en stor innsats med restaurering, men du fant ett som ga meg en hyggelig overraskelse ved verdivurderingen. Med min totale uvitenhet når det gjelder våpen generelt kunne du fint vurdert det som de andre med lavere verdi, men her fremsto den ærlige «kjøpmannnen»! Takk for handelen!
Mvh, Geir Martinsen
25. mai 2016 kl. 21.16 skrev Harald Akervold:

Hallo Pål

Jeg er meget imponert av dine kunnskaper,  der du tok meg gjennom historien for mine to geværer i møte med meg.,  og ikke minst senere med dine forbindelser i et meget begrenset kunnskapsområde som antikke våpen er.  Du har tatt deg tid til å få solgt mine to militærgeværer til meget gode priser midt opp i en større ombygning av din bolig på Røa.  For meg hadde dette ikke latt seg gjennomføre uten at jeg måtte ha lest meg opp og deltatt på mange forskjellige arrangementer for å få kunnskap.
Tusen takk Pål, synd at jeg ikke har flere geværer du kunne solgt for meg.
Vennlig hilsen
Harald Akervold
Sandvika

-Hei Pål.

Tusen takk for all hjelp rundt salget av 3 kongsbergvåpen. Du kan godt bruke meg som referanse i fremtiden. Til fremtidige kunder og samarbeidspartnere av deg vil jeg si følgende:

«Pål hjalp meg med å selge 3 antikke våpen (2 av dem meget sjeldene) ifm et dødsbo. Jeg har ingen kompetanse innen kjøp og salg av antikke våpen og Pål hjalp meg i form av at han solgte våpnene i kommisjon.

Pål er en dyktig, ryddig og samvittighetsfull person som du kan stole på. Jeg vil anbefale ham på det sterkeste hvis du ønsker å kjøpe eller selge antikke våpen.»

mvh,  Olav Berge

-Takk for handelen og rask levering.

Prøve skaut revolveren i dag, liten justering på tønnestopperen så er den heilt perfekt.

Vakkert våpen med flott patina.

Eg anbefaler deg til alle mine venner
Mvh Eirik Kuven 

Da er Remington ankommet. Den er kjempefin! Jeg er veldig fornøyd 🙂
Takk for meget god service!
Mvh Terje Lillegård

«Hei Pål!

Den lille Eclipse ankom i dag, og den var veldig godt emballert!  Har ikke fått tatt den nærmere i øyesyn og demontere og renset den enda, men førsteinntrykket er jeg meget godt fornøyd med. Takker for handlen og gir deg fin bedømmelse du gir av sakene du selger! Du får gjerne kontakte meg direkte om du har lignende småsaker i god teknisk stand i 22 for salg – er alltid spent på hva du kan tilby – en fornøyelse å handle med deg når vi har slike felles interesser. Med vennlig hilsen

Morten R»

«Hei!  Da var colten i hus,og er akkurat som beskrevet.
Så eg er fornøyd med den.
Har samla div, i over 30 år og har sett mange eksempel på dårleg beskrivelse av ting så + til deg.
Mvh,
Vidar»

 

«Du är en servicemann med en utrolig intergritet.

Du är den bästa jag har handlat med, det är faktiskt sant Pål.

Din serviceinställning är det inget galet med, tvertimot.

Eksepsjonellservice alltid. Säkert som banken.»

Thommas Simonsen, Strømstad

 

Hi Pål, 1851 Colt har ankommet – og den er jo bare nydelig.

 Jeg har aldri sett et finere eksemplar, så godt som urørt, supertight, sylskarp i alle kanter, skrift og cylinderscene, med lots of bluening og litt case hardening!

Og det filte hakket på høyere skjefteplate er jo litt spennende da – –  

 Stor takk for nok en hyggelig og kjapp handel med meget eksklusiv service – og god helg til deg og dine!

 Mvh Halvor Sperbund

 

Hei Pål!

Jeg er svært fornøyd med «gunern». Du gjør korrekte og gode beskrivelser av varene slik jeg ser det.

Hilsen

Cato Berglund

 

Hei. Jeg taker dere med en meget god sørvis for dere tar i retur et defekt våpen og skule noen spørre om deres firma så er det bare skryt og anbefaling fra meg at dere er et seriøs firma som driver med gamle våpen 🙂

Mvh Roger Williams

Fra QXL:

Et utsøkt kvalitetsvåpen,i utgangspunktet i dyreste laget,men når man mottar et objekt i stand som denne er alle betenkeligheter glemt og man er bare glad for at man slo til.