#3163 Norsk offiser Lefaucheux revolver fra min egen samling. Det ble bestilt 200 av disse revolverne til marinen i 1864. De fleste er løvemerket og de er innenfor serienummer 2175 – 3200. (Det finnes tre stk løvemerkede m tidligere serienr) Hæren kjøpte også inn 200 selvspennere i 1864. Disse hadde åttekantet løp og har serienummer mellom 3200 og 3463. Disse revolverne var i bruk helt opp til 1930 tallet!

I Norge finnes også en del revolvere fra samme serienummerrekker som var innkjøpt av offiserer. Offiserene kunne kjøpe eget sidevåpen så lenge det var av reglementert model.

Lefauchx patenterte denne i 1862 som en trippeltspenner. I tillegg til enkelt og dobbeltspenning har den en tredje funksjon. Om man selvspenner hanen sakte med avtrekkeren lar den seg låse i samme posisjon som om man enkeltspente den med tommelen. Det kan synes som om veldig få av samlerne i Norge er klar over dette, da den her blir kalt selvspenner eller dobbeltspenner.

Dette er den mest vanlige typen med rund pipe. Denne er i fin stand med mye original blånering igjen på pipe og tønne. Rammen og rekylskjoldet har også mye av den originale flammeherdingen intakt. Den har en del små striper jevnt over. Som om noen tok ett drag over med en stålbørste eller stålull. Den er aldri pusset ned da stempling fortsatt er så skarp at man kjenner gradene! Skjeftene har en del småskrammer og rester av den originale lakken. Fungerer fint mekanisk i single, double og tripple-action. Kanskje litt seig. Ikke veldig mange av disse der ute med så fin og skarp løvemerking. 21.990,-