LF304 Norsk offiser Lefaucheux revolver fra min egen samling. Det ble bestilt 400 av disse revolverne til  i 1864. 200 med rund pipe gikk til marinen. De fleste er løvemerket og de er innenfor serienummer 2175 – 3200. (Det finnes tre stk løvemerkede m tidligere serienr) Hæren fikk også 200 selvspennere i 1864. Disse hadde åttekantet pipe og har serienummer mellom 3200 og 3463. Disse revolverne var i bruk helt opp til 1930 tallet! I Norge finnes også en del revolvere fra samme serienummerrekker som var innkjøpt av offiserer. Offiserene kunne kjøpe eget sidevåpen så lenge det var av reglementert model.

Lefauchx patenterte denne i 1862 som en trippeltspenner. I tillegg til enkelt og dobbeltspenning har den en tredje funksjon. Om man selvspenner hanen sakte med avtrekkeren lar den seg låse i samme posisjon som om man enkeltspente den med tommelen. Det kan synes som om veldig få av samlerne i Norge er klar over dette, da den her blir kalt selvspenner eller dobbeltspenner.

Offisersrevolverne med rundt piper finnes det en del av. Men etter å ha samlet disse i snart 20 år har jeg bare hatt 3 stk løvemerkede med åttekantet løp.

Dette er da den sjeldne typen med åttekantet pipe. Denne er i bedre stand enn den ser ut ved første øyekast. Noe original blånering igjen på pipen. Litt flekkete overflate på ramme og løp. Det er bare rester av gammel finnish. Jeg kan ikke se noe særlig med pittring noe sted annet enn litt på hver side av rammen. Den er aldri pusset ned da stempling fortsatt er så skarp at man kjenner gradene! Fine originale skjefter med god passform. Fungerer fint mekanisk. Tight som ny! Man ser en del av de med rund pipe. De med åttekantet er det ikke veldig mange av der ute 29.950,-