#2215 Passau i Bayern var et av de virkelig store sentre for sverdsmeder helt fra romertiden og opp gjennom middelalderen. Sollingen i Prøysen tok gradvis over tyngdepunktet. Slik jeg tolker merkingen på denne er det en Passau merking fra 1700 tallet. Disse har jeg ikke sett mange av og jeg har ikke funnet helt ut av hvilken spesifik pallask/sabel dette er. Messingen gir inntrykk av å være mer mot 1800. Og tyskerne hadde en periode på 1800 tallet hvor de laget blankvåpen etter 100 år gamle mønstre og jeg har litt følelsen av at dennehører hjemme der. Vanskelig å si sikkert for meg.

jeg har heller ikke funnet ut av hva symbolet på skjeftet står for.

Jeg liker balgen på denne. Fin kombo av skinn og messing. Klingen er ca 75cm lang, så denne er ikke som de lange blankvåpene til kavaleriet. 5.600,-