me03 12mm pinfire. Sjelden revolvertype i super stand. Salvatore og Giovanni Merolla var italienere som leverte inn diverse patenter på revolvere med avtagbar pipe. De første er som denne med to låseskruer. Senere kom det patenter med en dreibar utstøterstang med låseknast. Lett å kjenne igjen på pipen som alltid har to  pinner inn i rammen på toppen.

Jeg samlet pinfire revolvere en stund og fikk tak i 5-6 varianter av Merolla våpen. Ingen var like! Denne har jeg hatt i egen samlingsiden 2008 da jeg kjøpte den fra et Italiensk auksjonshus. De fleste ble laget på kontrakt i Liege og ikke Italia. På pipens venstre side står det: «MEROLLA  SYSme Btes1874» Jeg har hatt noen produsert hos Perlot, og på Lefaucheux fabrikken i Liege. Denne er Liege testet, men avslører ikke hvilken produsent som laget den.

Denne er i meget fin stand. Jevn alderspatina på metallet. Helt urørt og fin gravyre på ramme og tønne. Lett pusset åttekantet pipe. Veldig fine nettskjærte skjefter i Ibenholt (tror jeg). Høyre skjefteplate har et lite hakk midt på. Eneste mangel jeg kan finne på denne er at låsefjæra til ladeluken er borte. Løpet er blankt med skarp rifling. Kun noen få prikker innvendig. Uvanlig tight og stram mekanisk. Fin, stor og sjelden revolver. 7.850,-