#3907 Ludwig Loewe er et av de store navnene i Tysk våpenhistorie. Han ble var av jødisk herkomst og døpt Louis Levy. Han startet opp i 1869 for produksjon av symaskiner. I 1872 fikk han en kontrakt på rifler til den tyske hæren. Han jobbet med alle de store i tysk våpenindustri som Hugo Borchardt og Georg Luger. Han var også stor deleier i brødrene Mausers fabrikk. I 1896 slo han sammen sine ulike fabrikker og interesser til Deutch Waffen- und Munitionsfabriken. Det berømte DWM.

Smith & Wesson hadde en lang rekke bestillinger fra den Russiske tsaren. Men på slutten klarte ikke russerne å gjøre opp for seg så leveransene fra USA stoppet opp. Dette var rundt 1877. Russerne tok da kontakt med Ludwig og fikk dem til å lage en serie revolvere på lisens fra S&W. I 1886  kjøpte russerne produksjonsutstyret til Loewe og startet egen produksjon på Tula. I en av bøkene mine står det at Loewe produserte ca 105.000 revolvere. Rundt 100 tusen var til den russiske hæren. Av de resterende 5 tusen gikk to tusen til Argentina. Dette er en av de som er merket RA (Republico de Argentina) Det var Argentinas første standard tjenesterevolver. Veldig, veldig sjelden revolver å se. Jeg har aldri sett eller hatt noen av denne argentinske «Smith & Wesson» varianten.

Kvaliteten på Loewes tyskproduserte revolvere sto selvsagt ikke tilbake for noe av det som kom ut fra Smith & Wesson fabrikken i USA.

Denne er i ganske bra stand. Brukspreget. Ikke så lett å se hva som er igjen av finnish på denne. Jeg heller til at den er pusset og rebrunert for såpass lenge siden at den fortsatt var i bruk. Man kan fortsatt se skrift på toppen av pipen, men den er svak noen steder. Løpet er jevnt småpittret og med lett slitt rifling. Fortsatt en del skarpe kanter på riflingen. Ingen farlig dyp pittring. Kamre ser bra ut. Litt slapp låsefjær på pipens låsehendel. En del av skruene har fått litt medfart etter uforsiktig bruk av skrutrekkere. Fine skjefter. Skjeftene har lett slitasje på begge sider helt nederst. Skjeftene er originale og gamle. Jeg tror de har sittet på en annen S&W før, da de er ørlitt for store nederst. Disse revolverne skulle ha en svivel med øye til fangsnor nederst. Denne er fjernet. Alt fungerer mekanisk. Ejector, rottasjon og avtrekk. Men den er som nevnt i brukspreget stand så den er litt slarkete. 19.950,-