lf922 Norsk Marine Lefaucheux revolver. Lefaucheux model 1854 var den første patronrevolveren i verden som ble antatt. Den franske marine tok inn denne som standard sidevåpen så tidlig som 1858.

Den norske marine var tidlig ute og kjøpte et antall av disse i serienummerrekken mellom 14-16000 i 1859.Så dette er Norges første offisielt antatte revolver. Disse så tjeneste til 1893 når Naganten overtok. Marinen har ikke noen løvemerking, men skiller seg fra andre i serienummerrekken ved et lite «AV» stempel i forkant under løpet. Og skruene ved avtrekkerbøylen er «dikket» med 1-2 eller 3 prikker slik at man vet hvilken skrue som skulle hvor.

Dette er en av de tidlige lett pusset stand. Null pittring. Nesten all skrift og stempling er skarp og klar fortsatt. Skjeftene er originale og fine. Mangler et lite hjørne nederst på det høyre. Ladestangen er borte som på de fleste av disse. Originalt fremsikte. Haneskruen er litt løs så gjengene er nok slitt. Fungerer helt fint mekanisk. Disse har steget i pris nå så denne er billig. 13.500,-