LF421 Norsk offiser Lefaucheux revolver fra min egen samling. Det ble bestilt 400 av disse revolverne til  i 1864. 200 med rund pipe gikk til marinen. De fleste er løvemerket og de er innenfor serienummer 2175 – 3200. (Det finnes tre stk løvemerkede m tidligere serienr) Hæren fikk også 200 selvspennere i 1864. Disse hadde åttekantet pipe og har serienummer mellom 3200 og 3463. Disse revolverne var faktisk i bruk helt opp til 1930 tallet!

Lefauchx patenterte denne i 1862 som en trippeltspenner. I tillegg til enkelt og dobbeltspenning har den en tredje funksjon. Om man selvspenner hanen sakte med avtrekkeren lar den seg låse i samme posisjon som om man enkeltspente den med tommelen. Det kan synes som om veldig få av samlerne i Norge er klar over dette, da den her blir kalt selvspenner eller dobbeltspenner.

Offisersrevolverne med runde piper finnes det en del av. Men etter å ha samlet disse i snart 20 år har jeg bare hatt 3 stk løvemerkede med åttekantet løp. Den første fikk jeg tak i på en auksjon i Stockholm i 2005 og betalte den gangen godt over 20 tusen + frakt. 

I Norge finnes også en del revolvere med rundt løp fra samme serienummer-rekke som ble innkjøpt av offiserer. Offiserene kunne kjøpe eget sidevåpen så lenge det var av reglementert model. 99% av disse er de med rund pipe. Jeg trodde først dette var en av dem uten løve, men da den eneste åttekantede innenfor serierekken. Men så satt jeg med lupe og så grundig etter. Og der! Helt uten tvil rester av en øks på helt riktig plass. Så dette er en helt riktig utgave med løve, men senere pusset og niklet. (se bilder av pusset og upusset løve i galleriet)

Dette er den eneste jeg har sett i niklet stand. Den er pusset lett og så niklet.  Man har vært meget forsiktig med pussingen da man fint ser løpsadresse og serienummer. Men løven har de tatt seg litt flid med å få nesten bort. Ble den stjålet eller solgt ut fra hæren?

Revolveren ser bra ut. Blank og uten avskallinger eller gjennomslag. Originale skjefter som er pusset. En mangel øverst på venstre side. Alt untatt ladestangen er 100% originalt. Fungerer fint mekanisk. Litt treg. En av de hardeste modellene å få tak i. 23.950,-