#3100 Her er en sideligger merket «Lassence Ronge » En våpensmed registrert i Liege mellom 1842 og 1859. Deg finner flere sett med duellpistoler i kasse som bærer navnet. Som regel i høy kvalitet.

Det finnes jo flere typer sikkerhetsmekanismer på patronhagler. Jeg har ikke funnet flere våpen med denne typen uvanlige sikkerhetsmekanisme. Og jeg har aldri før sett en sikkerhetsmekanisme på en perkusjonshagle. Så i mine øyne er denne sjelden -kanskje unik? Det er en «stang» som henger under nedre tange. Hanene kan spennes, men man kan ikke ta avtrekk uten at man klemmer stangen helt inn. Nesten som på en S&W lemonsqueezer.

Haglen er i fin stand. Et gammelt brudd som er limt, men bør nok limes igjen. Fine detaljer og graverte jaktmotiver. Litt pittring noen steder.  Løp ser bra ut. Liten bulk  ca. 10cm fra munningen på høyre side. Nipler er fine. Mekanisk i perfekt stand på begge haner og sikkerhetsmekanismen. Spennende kronet monogram med M.L? på kolbehalsen. Høyst uvanlig hagle. Eneste slike jeg har sett noen gang 6.400,-