Larsen  fra Drammen er en av de mest kjente Norske bøssemakerne. Han hadde utallige patenter og laget veldig mye gøy. En viktig del av norsk våpenhistorie.

Han kjøpte mange kammerlader-kasser fra Kongsberg og gjorde dem om til sivile jaktrifler og hagler. Disse Noen av disse har typebetegnelser som No1, No2 og No3. jeg er ingen larsen ekspert, så jeg er ikke sikker på om noe 1 var rifler no 2 hagler etc. Det finnes noen bøker om Larsen og et par eksperter  i miljøet. Jeg har hatt noen få gjennom årene. De fleste av dem har vært ganske brukspreget. Da jeg viste denne til en av autoritetene på Larsen mente han denne ikke var brukt.

Det har den i alle fall ikke på mange år. Denne kom fra en stor våpensamling med bare kvalitetsvåpen. den har hengt på veggen der siden før 1VK tror jeg. Har ikke vært ute i samlermiljøet.

Kassen og pipen har all original brunering intakt. Kammer og øvre tange har lett flekkete alderspatina. Aldri pusset. Bokstaver og stempling er klare og skarpe som om det var stemplet i går. Messingen har fin gul alderspatina. Aldri pusset eller dratt over. Kantene på messingen er skarp. Sjelden å se. Litt grønn messing innvendig. Jeg har ikke tatt den av for å pusse. Har bare oljet og tørket av med en fille. Jeg måtte bruke støvsuger etter å ha dratt gjennom løpet første gang! Men med myk børste og litt olje kom det frem et løp nær mint!. Ser nesten uskutt ut. Blankt og med skarp rifling. Bare lagringsgrums og spindelvev som var der inne. SOLGT