#3257 Sullivan Forehand var først ansatt hos den kjente Ethan Allen. Han giftet seg med Ethans datter. Etter allens død i 1871 tok forehand over firmaet med Henry C. Wadsworth. Han var gift med en annen av Allens døtre.

F&W holdt på til 1890. De er mest kjent for å ha produsert hundretusenvis av mindre og rimelige pistoler og revolvere i 22, 32 og 38 kaliber. Mindre kjent er at de også laget noen ytterst få revolvere i 44 kaliber. Dette er en single action «Old Model Army» i 44 russian. Det ble laget under 1000 stykker av denne på midten av 1870 tallet. Dette er nr 765.

Denne har den Californiske bjørnen stemplet på siden. Noen få av disse har dukket opp med dette stempelet. Det er en pågående debatt om det var en Californisk milits som hadde disse eller om det var stempelet til en Califirnisk forhandler. Likevel: sjeldent merke på sjelden revolver!

Denne er i bra stand. Lett pusset metal med noen få pittringsprikker. Fin alderspatina. Pipen er kortet ned til 5 fra standard 7½ tommer. Løpet er veldig bra innvendig. Skarp fin rifling og kun micropittring. Kamre ser bra ut også. Originale skjefter i god stand. Ett skruehode er pusset så jeg kan ikke se om den er original eller en erstatning. Frontsiktet er selvsagt ikke fabrikklaget. Ellers er alt originalt og slik det skal være. Bra mekanisk stand. Funker bra m halvspenn. Litt bevegelse er det i tønnen om man vrir. Kul og uvanlig gammel western revolver’. 14.800,-