#2915 Jean-Louis Francois Devisme var en «high-end» produsent i Paris. Han laget intrikate våpen med serdeles høy kvalitet. Han laget duellpistoler, flobertpistoler, hagler og diverse revolvere. Devisme perkusjonsrevolvere kom i 1855 og så i 1858 laget han en av de tidligste revolverne med sentertenning. Denne er 11mm eller 10.8. De ble også laget i 9mm og muligens 7 også. Det er stor variasjon på disse.

Mange av disse er med fine gullinnlegg og i kasser til høyt profilerte kunder. Han var en aktiv suporter av sørstatene og det sies han hadde både Robert E. Lee og Jefferson Davies på kundelisten. Så disse revolverne regnes ofte med  blandt de våpen som ble brukt under borgerkrigen.

Denne er merket med «Devisme a Paris» på løpet. Men den har også et Liege kontrollstempel og AF merking. AF er stemplet til den kjente Auguste Francotte. Francotte produserte våpen for flere franske selgere og produsenter som Lefaucheux og Chamelot & Delvigne. Mulig han laget de fleste av disse for Devisme -jeg vet ikke?

Denne er i meget fin stand. Upusset og urørt. Original blånering helt intakt. Noe har fortsatt den dype speilingen ,mens noe er blitt sjokoladebrunt med tiden. Pent skjefte med lett slitt nettskjæring. Fungerer fint mekanisk bortsett fra at tønnestopperpinnen mangler. Det ser også ut som stiften på hanen er flat. Jeg bør vel ta den til superbørsemakeren og se om han kan fixe det.  Ganske sjelden og første jeg har hatt noen gang. (jeg vet om kun èn til i norge) Slik den er nå: 17.500,-