#2517 Colt open top 22short.  Disse ble laget fra 1871 til 1877 i ca 114.000 eks. Colt solgte bra med disse til markedet ble oversvømmet av billige «suicide specials» på 1880 tallet.

Dette er den sjeldne varianten med ejector og det lange 2-7/8 løpet.  Det er første gangen jeg har en slik ejector utgave inne. Denne er også dobbelt sjelden da det er en av de få med London-merking. I tillegg følger det med et originalthylster.

Denne er i meget bra stand. Nær 100% original forsølving på rammen. Rammen har en pussig stempling på venstre side. To halve «Rampant Colt» hodet er under tønnen, mens bakenden er ved skjefet. Tønnen er med Londonstempler. Bra med blånering. Et par pittringsprikker etter lagring i hylsteret. Løpet har også London stempler. Bra med blånering og fin løpsadresse. Innvendig er det skarp rifling, men det er noe skitt eller pittring. Kan renses litt så det blir finere tenker jeg. Man kan også se rester av gammel tørket fett eller olje som kan fjernes med forsiktig pleie. Hane og avtrekker har fantastisk fin nitroblå. Det viser at denne nesten ikke er brukt. De fleste skruene har original nitroblått intakt. Kun skjefteskruen har fått litt medfart. Så bra og tight mekanisk som da den kom ut fra fabrikken.

Dette er et godt eksempel på hvordan sjeldenhet og stand påvirker prisen på et våpen. En standard Colt Open Top 22 kan man få for 3.4 tusen kroner. Jeg har aldri sett en med ejector gå for under 3-4 ganger vanlig pris. Og her har man super stand + sjeldne stempler og originalhylster som drar opp. Ikke noe smart med tanke på fortjeneste å ta inn en slik, men der en stor glede å få ha en i varelageret. 18.600,-