#3262 Colt New Line 38 long colt. Mellom 1874 og 1880 ble det laget ca 5.500 av disse. De aller fleste i 38 rim. Dette er sjette 38 center jeg har hatt på 17 år så denne varianten er ikke så lett å få tak i.

Colt fabrikken var verdensledende på å lage våpen. Men arbeiderne hedde dårlige dager der også. Det hendte at de stemplet feil. Gjerne med tall opp ned eller feilplassert. Denne har dobbelstemplet løpsadresse. Man kan se en svakere stempling unner den øvre. Jeg har sett feilstemplinger flere ganger på de tidligere perkusjonsrevolverne. Dette er første gangen jeg har sett det på en New Line revolver.  Sjeldent!

Denne er i brukspreget stand. Reblånert. Ett originalt elfenbenskjefte. Det høyre har nok blitt ødelagt og er erstattet av et fint, men uoriginalt treskjefte. Tønnestangen er en enkel erstatning. Pipen har som nevnt dobbeltstempling og er meget bra innvendig. Skarp rifling og nesten ikke pittring. Fungerer greit mekanisk om man spenner litt bestemt. Men tønnen er slarkete og kunne låse bedre.  New line i 38C  er det ikke ofte jeg har inne. 6.666,-