#3136  Colt mod 1861 Navy 36 kaliber laget fra 1861 og opp til 1873. Det ble laget  hele 38.843 stykker av denne. Dette er en av de aller første. Serienr 2.201.

Denne er i sjeldent bra stand. Helt upusset.Gode rester av original blånering på løp og tønne. (slet litt med å få det frem på bildene) Noe antydning til flammeherding igjen på ramme. Skriften er bra på rammen. Alle nummerstempler er skarpe. Gode løpsadresse. Løpet er blankt med god rifling. Nær null pittring innvendig. Originale skjefter i god stand. Ett ørlite hjørne er borte på venstre side. Og venstre siden har litt slitasje helt nederst. Ladestangen er lett bøyd.  Nummerlik på alt untatt avtrekkerbøylen. Til og med løpskilen har riktig nummer. Tønnen er usedvanlig bra. Noe blått igjen og ganske bra med rullegravyre. Man kan se de ørsmå patent-datoene langs kanten og den har fortsatt bra med stoppeknaster igjen. Bra nipler og kamre. Meget bra mekanisk stand.

En model jeg ikke har inne ofte. Dette er en modell hvor det er veldig vanskelig å finne en fin en. Det fleste ble bare pumpet ut på slagmarken og ser ut som om de er hardt brukt. Dette er en av de aller beste jeg har hatt av disse. 18.950,-