c425/3046 Colt mod 1851 ble laget fra 1850 og helt ut til 1873 i 215.348 eksemplarer. Ikonisk våpen med Wild Bill Hickok som den mest kjente bruker.

De 4 tusen første hadde en avtrekkerbøyle som var 90° bakerst. Den tidlige varianten kalles «Squareback Navy» Ca ved serienummer 4.200 gikk de over til en avrundet avtrekkerbøyle før de ved ca #85 tusen gikk over til den store. Dette er en av de første  med liten bøyle. Denne kom ut fra fabrikken så tidlig som i 1851 eller 52.

Denne er i ganske hyggelig stand. Mye original forsølving igjen på avtrekkerbøylen. Litt sølv igjen bak hanen også. Pipen har skarpe fine kanter og helt klar adresse så den er aldri pusset ned. Noe av den gamle blåneringen ligger bak. Med så skarpe kanter, dyp farve og ingen spor av pussing er det fristende å si at det er den originale bruneringen. Men farven stemmer ikke med resten av våpnet. Så jeg heller til originalt under og nyere brunering over. Originale skjefter med noe original lakk. Lett slitt i nedre kant på begge sider.  Meget bra løp. Jevn småpittring i løpet, men usedvanlig skarpe kanter på riflingen. Bra løp på denne. Nipler og kamre ser bra ut. Nummerlik på alle detaljer så nær som løpskilen. Den ble ofte borte så den hadde man reservelager av. Fungerer helt supert mekanisk. Fin frihakk. Bra låsing av tønnen. Fin tidlig navy. Ikke mange under #10 tusen er å finne. 17.450,-