c83   Colt mod 1849 pocket 31 kaliber. En 4 tommer. Disse ble laget fra 1850 og helt opp til 1873 når perkusjonsrevolvere var helt ute for lengst. Nesten 340.000 av disse ble laget på Hartford! Så det var en av de mest suksessfulle revolverne i historien. Colt pocket 49 er et felt man gå dypere inn i uten å ruinere seg. Det finnes tre hovedløpslengder. Tre distinkte endringer i adressen og det finnes 5 og 6 skudds tønner.  Små og store avtrekkerbøyler og så videre. Det finnes nesten 200 variasjoner! Ved slutten av borgerkrigen i 1865 hadde de kommet til nummer 280 tusen.

Dette er en relativt tidlig såkalt «2 linjes New York» fra 1858

Denne er i ganske hyggelig stand med noe original forsølving. Fin ramme med Colt skrift. Noen få steder med original blånering. Blåneringsrestene er blitt sorte med tiden. Løpet er med lett slitt løpsadresse utvendig. Fin og skarp rifling fortsatt. Noen få prikker og flekker innvendig. Skjeftene er originale, men lakket. De mangler en flis på hjørnet nede på begge sider.  Tønnen ser bra ut. Bra nipler. Èn er lett banket. Kamre ser bra ut. Tønnen har veldig mye av rullegravyren og serienummeret er fortsatt synlig. Nummerlik til og med på løpskilen. Fungerer fint mekanisk, men ikke hel-tight da tønnen kunnel låst noebedre. Godt over snittet på denne.  11.450,-

(obs: på bildene ser det ut som om det er en glipe mellom rammeblokk og avtrekkerbøyle. Jeg bare tightet til skruene så var den helt 100)