Her er en sjeldent fin 7 mm pinfirerevolver. Denne har jeg hatt i egen samling i rundt ti år. Det ble laget nær sagt millioner av små billige revolvere i Liege . Mange av dem var i 7 mm pinfire. Innimellom ble det selvsagt laget små praktstykker for dem som hadde råd til noe mer fancy.

Og gravering er ikke gravering. De fleste av disse man finner gravert er enkle maskingraveringer. Delene ble sendt gjennom en maskin med en matrise. Denne her er dypgravert. Da satt det en håndverker som møysommelig fjernet metal for å få et mye dypere relieff i gravyren. Derfor kalles disse «dypgravert»

Denne har en nær urørt helt nydelig dypgravering i bladmønster. Skarp og fin som ny på sidene av rammen. Ørlett slitt på tønnen. Løpet er pusset. Skjeftene er ekte ibenholt. Nydelig utskåret. Ørlett slitasje. Super passform. Det ser ut til at den har hatt en skrue eller ring på skjeftebøylen som er borte. Ellers er allt komplett og i originalstand. Ikke helt hundre mekanisk da returfjæra er svak eller borte. Dette gjør at man må returnere avtrekkeren manuelt og at hanen ikke henger ved selvspenning. Det er bare en enkelt V-fjær og en enkel fix for en som er fingernem. Jeg har ikke brydd meg om å fikse det for den er så usedvanlig fin i seg selv. 4.250,- (som er mindre enn jeg betalte for den på et aksjonshus i Italia da euroen var mindre verdt enn i dag.)