#1645  Colt mod 1849 Pocket 4 tommer. Disse ble laget fra 1850 og helt opp til 1873 når perkusjonsrevolvere var helt ute for lengst. Ca 340.000 av disse ble laget på fabrikken i USa pluss ca 11tusen på Londonfabrikken. Så det var en av de mest suksessfulle revolverne i historien. Colt pocket 49 er et felt man gå dypere inn i uten å ruinere seg. Det finnes tre hoved løpslengder. Tre distinkte endringer i adressen og det finnes 5 og 6 skudds tønner.  Små og store avtrekkerbøyler og så videre. Det finnes nesten 200 variasjoner! 

Dette er en av de sjeldne variantene. En av de 11 tusen som ble laget på fabrikken i London. Mange av 1849 entusiastene hevder Londoncplten var bedre laget enn den fra Hartford i USA. LondonColtene har london adresse på løpet.. Londons teststempler + noen små subtile variasjoner som rundere skruehoder etc. De fleste av dem hadde avtrekkerbøyler i jern i seden for messing.

Denne er i meget bra stand.  Upusset stand med mye original finnish. løpet har fin dyp blånering. Den har nesten blitt dyp brun med alderen. Skarp løpsadresse. Rammen har antydning til flammeherding på begge sider. På venstre side er «Colt Patent» merkingen skarp. Tønnen er pen. ganske mye av rullegravyren er intakt. Meget fine skjefter. Tight mekanisk Helt original og nummerlik.

Kassen er helt original med originalt tilbehør. Boksen med tennhetter er nok ikke original. Flasken ser meget bra ut. Fra en av de engelske leverandørene på den tiden. Nøkkel følger med 😀

Dollaren ligger på oppunder 9 kroner Jeg anbefaler alle som synnes denne er dyr til å ta en titt på auksjonshusene i USA og se hva du får av Londoncolter i eske for 36.000,-  (husk provisjonen de tar)

Dette er en bra deal! denne er kjøpt inn før dollaren skvatt i været. Jeg tror ikke jeg finner en like bra til den prisen med en dollar på 10